World Landscape Architecture features Narragansett Bay Commission

The webzine World Landscape Architecture features the ‘landfill garden’ at Narragansett Bay Commission, highlighting the work of L+A Landscape Architecture with KITE on the newly completed Operations Center.

“A working, educational landscape that re-uses demolition debris in the construction of a “landfill garden” utilizing concrete planks sawn from an existing ash storage tank and crushed asphalt from an existing parking area, both of which were removed to make way for the new project . The use of these materials in the garden diverted approximately 90 tons of debris from Rhode Island’s Central Landfill. The garden, located to the south of the Narragansett Bay Commission’s new Operations Center, performs as a water retention and filtration system integrated with an outdoor room for staff and for educational groups that frequently tour the center.”  – Damian Holmes