KITE’s Narragansett Bay Commission earns AIAri Design Award

KITE was thrilled to receive an  Merit Award for their design for the Narragansett Bay Commission Operations Building at their annual AIAri Design Awards Gala at Ocean Cliff in Newport on December 2.

With a major addition and complete renovation, the proposal won in the “unbuilt” category since a KITE’s alternate scheme for new construction on the same site is nearing completion of construction.

The award-winning design used translucent walls to illuminate an office wing that hovered over a full compliance laboratory, and interior renovations to the existing offices knit the complex together. The site design incorporated low-impact stormwater design including raingardens and native plantings to emphasize the connection of wastewater treatment to the health of the bay.